Naamswijziging naar Dapp

VAN FRIETWINKEL BY DAPP BIO FOOD NAAR DAPP FRIETWINKEL


Ergens zijn we natuurlijk wel een beetje trots dat Frietwinkel een woord geworden is, toch willen we ons wel graag blijven onderscheiden. Daarom hebben we een nieuwe naam: Dapp Frietwinkel.

In 2015 wonnen we met onze Frietwinkel aan de Vinkenburgstraat in Utrecht de AD-friettest. “Omwenteling in Frietland” kopte de krantenkop. Het was het startsein voor een explosie aan frietzaken met verse friet en een andere beleving dan van een snackbar. Sindsdien is het hard gegaan met Frietwinkel, naast Den Haag en Breda gaan binnenkort ook de deuren open van twee nieuwe vestigingen in Zwolle en in Leiden. Maar niet alleen met Frietwinkel ging het hard, ook in andere steden zoals Haarlem, Eindhoven en Enschede werden het afgelopen jaar soortgelijke friettenten geopend. Niet helemaal hetzelfde, want deze zaken geven allemaal hun eigen draai aan het concept van goede friet in een mooi jasje.

Nu zou je zeggen: Wat maakt het uit? Die andere zaken zitten in andere steden, daar heb toch geen last van? “Het hoort een beetje bij het succes” zegt Roderick Heijning, oprichter van Dapp. “Maar omdat er soms verwarring ontstaat bij onze gasten doordat copycats de naam Frietwinkel ook gebruiken, vinden we het belangrijk om naar buiten te komen met onze naamswijziging. Het komt voor dat er negatieve recensies van andere frietzaken die zichzelf ook Frietwinkel noemen op onze pagina’s worden geplaatst. Daarnaast willen we graag groeien, ook in de steden waar sommige ondernemers zich Frietwinkel noemen. Onderscheid is voor ons cruciaal, ook in onze naam”.

Helemaal bont maakte een ondernemer in Groningen het, hij noemde zijn zaak “Frietwinkel Groningen”. Hij suggereert daarmee een filiaal te zijn van Frietwinkel om aan te haken bij het succes van het winnen van de AD Friettest. De Groninger gebruikt ook dezelfde verpakkingen, kleuren en drankjes als wij in de Dapp Frietwinkel.

Is er juridisch niet iets aan te doen? Volgens de wet is de naam ‘Frietwinkel’ te beschrijvend en daarom niet te beschermen als woordmerk. Kortom, iedereen mag het gebruiken. Daarom kiest Frietwinkel nu voor de onderscheidende naam Dapp Frietwinkel.

Waar het ons om gaat is dat de echte liefhebbers voortaan weten dat ze bij Dapp moeten zijn voor de lekkerste, prijswinnende en biologische frieten.. We maken het onderscheid nu nog groter!


medeoprichter Siem van Bruggen

Frietwinkel by dapp bio food heet vanaf 23 februari 2017: Dapp Frietwinkel