Dapp Mayonaise

Sinds een paar maanden verkopen we vanuit de frietwinkel onze eigen biologische mayonaise www.biologischemayonaise.nl voor de retail én in 5 liter emmers voor de horeca. De route naar ons eigen merk en eigen recept was lang en vol obstakels. Als doel hadden we: de lekkerste betaalbare biologische mayonaise bij friet.

Keuze voor biologisch

Biologische mayonaise is om verschillende redenen veel kostbaarder dan reguliere mayonaise. Een logisch gevolg van de duurdere productie van de zonnebloemolie en de biologische eieren die er in gaan. Voor zonnebloemen geldt dat de productie van biologische olie een factor 7 minder is dan reguliere zonnebloemolie. Daar staat uiteraard een veel rijkere biodiversiteit tegenover. Uiteraard komt een biologisch ei van een biologische kip die ook biologische voeding heeft gekregen en veel ruimte om te bewegen.

Over de totstandkoming van dit recept hebben we uiteindelijk ruim 2 jaar gedaan en nog eens een jaar voor we het in de juiste retail verpakking voor consumenten beschikbaar konden maken.

Goedkope biologische mayonaise

Inmiddels zijn de juiste partijen gevonden en durf ik onze biologische mayonaise goedkoop te noemen. Goedkoop voor horeca, groothandel, retail en dus uiteindelijk ook voor de consument én toch biologisch en verantwoord.

Ons schaalvoordeel (bij onze winkels gebruiken we al meer dan 10.000 liter mayonaise per jaar) heeft ons een competitive edge gegeven. Binnenkort in de supermarkt bij Odin en een aantal speciaalzaken in de omgeving van Utrecht. Een eervolle vermelding ook voor het restaurant Cést ca in Leiden, zij waren de eerste klant van onze mayonaise en gebruiken ook onze voorgebakken friet en onze olie om af te bakken.